maanantai 22. joulukuuta 2014

Wien/Vienna/Bécs

Mulla oli ennen tänne tuloa tietynlainen visio Keski-Euroopasta: maasta toiseen on naurettavan helppo matkustaa syystä, että maat on tosi pieniä ja välimatkat menee helposti junalla/bussilla. No, sehän on ihan totta ja pääsinkin ensimmäistä kertaa Unkariin saapumisen jälkeen reissaamaan toisen valtion puolelle ja kohteena oli ITÄVALTA. Lähdettiin siis hostsisko Fannin ja sen kavereiden kanssa Wieniin aika ex tempore-pohjalta ja ilman mitään kunnon suunnitelmaa. Bussilla kestää alle 3 tuntia Budapestista Wieniin (ja tietenkin saman verran toiseenkin suuntaan), joten mentiin aamulla ja tultiin illalla takasin.
Wien muistuttaa tosi paljon Budapestia; kumpaisestakin pääkaupungista löytyy Tonava, aika lailla vanhoja hienoja rakennuksia, kirkkoja, patsaita sekä turisteja. Kaupunkien koko ja asukasmääräkin on suurin piirtein sama.
Suunnistaminen tuntemattomassa kaupungissa sujui yllättävän hyvin. Siis heti sen jälkeen kun oltiin selvitty ensimmäisestä ja ainoasta eksymisestä, joka tapahtui kun oltiin ehditty olla kaupungissa about 20 minuuttia. Käytiin läpi kahdet joulumarkkinat, ihasteltiin rakennuksia, käytiin yhdessä kirkossa sisällä ja syötiin mäkkärissä. Ihan onnistunut reissu, vaikka mä en ollut ihan elämäni voimissa, joku ihme talviflunssa on riivannut mua melkeen viikon ajan.
Mä olin myös sopinut tapaamisen Wienissä asuvan suomalaisen YFU-vaihtarin, Lauran, kanssa ja me onnistuttiin onneksi löytämään toisemme. Me oltiin tavattu vaan kerran aikaisemmin, YFU:n lähtövalmennuksessa Virroilla, mutta oli silti kivaa nähdä ja paljon juteltavaa. Oli kyllä hassuu yhtäkkiä taas puhua suomea suomalaisen kanssa ja yrittää keksiä, että onko 7,60 euroa kuinka paljon forintteina.Oon mä tietenkin muutakin ehtinyt tehdä. Mä olen mm. käynyt oopperassa kattomassa Puccinin Boheemielämää, laulanut koulun kuoron kanssa Szent István bazilikassa (Pyhän Tapanin kirkko), juhlinut Suomen itsenäisyyttä, soittanut urkuja, juonut Starbucksin joulusesonkikahveja, jutskannut randomin australialaisen kanssa kadulla ja syönyt tacoja meksikolaisen kanssa. Niin ja mun suurin saavutus on tietenkin se, että asioin postissa 100% unkariksi. Syystä, että oli pakko. Kukaan postissa ei puhunut englantia.

Ja joulukin on ihan just kohta!

1 kommentti: