tiistai 2. syyskuuta 2014

Koulu on taas

Mä olen nyt joutunut lopettamaan lomailun ja siirtymään normaaliin arkeen. Ei kuitenkaan tunnu vielä siltä, että kesä olis loppunut, sillä sää on aika lämmin; vielä on ollut joka päivä lämpöasteita 20-27. Pienoinen flussa on tosin kiusannut mua viime perjantaista asti, mutta se nyt on aika pieni harmi.

Viimeiset kunnon lomailut hoidin torstaina jonka jälkeen sitten koitin parannella nuhaa. Mentiin Kristan kanssa Deák Ferenc térille niinkuin keskiviikkonakin. Tällä kertaa noudettiin subit ja istuttiin puiston altaan reunalla.
Tää kuva kertoo kaiken mun ruskettumiskyvystä.
Mun ei niin tervettä oloa piristi huomattavasti pikkusiskon kehittelemät tikkunukketeatteriesitykset (yhdyssana5/5), joiden tarinat sijoittui syystä tai toisesta muumilaaksoon.


Yoda Muumilaaksossa - seems legit.


Maanantaiaamuna herätyskello soi 5.43. On varmaan tarpeetonta mainita, että mua jännitti ihan törkeesti. Ketä tahansa kai jännittäisi, jos joutuisi heitetyks keskelle vierasta kieltä puhuvaa nuorisoa.
Ekana koulupäivänä kuului pukeutua vähän niin kuin koulupukuun - valkoinen paita+mustat housut tai hame+mustat kengät. Ei se kai niin tarkkaa ole, mutta mä pukeuduin silti täsmälleen koodin mukaisesti. Luokkakaverit olivat tosi ystävällisiä ja luulen, että tulen niiden kanssa toimeen erittäin hyvin. Mun luokalla sattuu olemaan puoliksi suomalainen poika, Dani, jonka kanssa pystyn keskustelemaan suomeksi, mikä on näin aluksi ihan älyttömän hyvä juttu. Luokanvalvoja ei puhu yhtään englantia, joten sain Danilta tärkeimmät jutut käännettynä suomeksi. Tuntuu kyllä absurdilta puhua suomea täällä.
Meillä ei ollut vielä mitään oikeita oppitunteja, pelkästään luokanvalvojan tunteja. Täällä oppitunti kestää 45 minuuttia ja kun on tottunut 90 minuutin tunteihin, noi menee ohi ihan silmänräpäyksessä.


Mä luulin, että olin jo päässyt fysiikasta eroon. WRONG.


Rankan ekan päivän jälkeen tää tuntui taivaalta.

Tänään meillä oli jo lukujärjestyksen mukaiset tunnit. Systeemi on se, että aamusta n. klo 13 tai 14 asti meillä on "normaaleja" tunteja, esim. fysiikkaa, matikkaa, kieliä, etiikkaa sun muuta. Näiden tuntien jälkeen on yleensä reilu tauko ja sitten musiikkiaineita. Esimerkiksi mulla on maanantaina normaalitunteja klo 8-14.30, musiikin teoriaa 15-16.30 ja musiikin historiaa 16.30-18. Tän jälkeen mä voin vielä halutessani jäädä koululle harjoittelemaan. Kaikki päivät ei ole noin pitkiä kuitenkaan, onneksi. Mulla tulee olemaan kerran viikossa pianotunti ja teorian ja historian lisäksi vielä solfaa kerran viikossa ja kuoro kaksi kertaa/vko. Musiikkitunnit alkaa kuitenkin vasta ens viikolla, joten niistä mä en osaa vielä sanoa muuta.
Kirjallisuuden tunnilla mä laskin, kuinka monta sanaa ymmärsin. Lopputulos oli 23. Ihan hyvä saavutus ekalta unkarinkieliseltä tunnilta. Suurimmaksi osaksi mä istuin hiljaa ja yritin arvailla mistä opettaja mahdollisesti puhui.
Puolenpäivän aikoihin joku mainitsi ohimennen koulun kuoron ja keskustelun myötä mulle selvisi, että mun täytyy osallistua tyttöjen kuoroon. Mulle selvisi myös, että ensimmäinen tapaaminen olisi tänään klo 13. Sitten mulle selvisi, että mä joudun koelauluun, jossa selvitetään kuuluuko sopraanoihin, mezzosopraanoihin vai alttoihin. Ja tämä selvitettiin laittamalla jokainen laulamaan 30 muun oppilaan eteen. Yksin. Ilman säestystä. Flunssan myötä tää päivä oli tietenkin mulle paras mahdollinen aika joutua laulutestiin.
Menin tietenkin sinne kaikkien eteen kun mun vuoro tuli ja mua käskettiin laulamaan kansanlaulu. Kahden sekunnin miettimisen jälkeen mä vedin "Bää bää lampaani" ihan törkeen matalasta sävellajista ja yhtäkkiä kaikki alkoi taputtamaan. Ilmeisesti suomen kieli teki vaikutuksen. Kuulun nyt alttoihin.

Koulusta päästyäni mä lähdin kohti WestEndiä (tehden tyhmän aikaa kuluttavan ympyrälenkin metrolla, koska en osaa käyttää julkista liikennettä) ja mentiin Jesúksen kanssa lounastamaan. Sieltä löytyi Bubble Tea -kioski ja oli pakko testata. Mulla on nyt ristiriitaisia tunteita mansikkateessä lilluvia mustia palleroita kohtaan.Mä odotan huomista koulupäivää jo innolla, sillä meillä on liikuntatunnilla kansantansseja. Koska mä harrastin tanhua arviolta 4-vuotiaasta 7-vuotiaaksi, mä olen varmasti hyvin lahjakas myös unkarilaisissa kansantansseissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti