torstai 21. elokuuta 2014

Kaikki on kivaa

Mä olen ollut täällä vasta reilun viikon ja musta tuntuu jo nyt, että mä haluan muuttaa tänne joskus tulevaisuudessa.

Joka vuosi 20. päivä elokuuta Budapestissa järjestetään ilotulitus Unkarin ensimmäisen kuninkaan, Szent Istvánin muistoksi (mä en ole ihan varma tarkemmasta syystä, mutta kyllä se tohon kuninkaasen jotenkin liittyy). Eilen me siis mentiin metrolla keskustaan mun hostsiskojen ja -äidin kanssa ja seuraan liittyi myös ihana virolainen YFU-vaihtari Krista ja hänen hostsiskonsa. Jälleennäkeminen Kristan kanssa oli erittäin riemukas tapahtuma, vaikka orientaatioleiristä on vasta alle viikko.
Keskustassa oli aika iso ruuhka, kun kaikki oli menossa katsomaan ilotulitusta. Me saatiin kuitenkin leiriydyttyä ihan joen varteen ja nähtiin ilotulitus ihan paraatipaikalta. Se taisi kestää melkein puol tuntia ja aina kun tuli joku vähän yllättävämpi tulitus niin koko väkijoukon suusta pääsi sellanen OOOOO. Jos toi ilotulitus oli noin pramea niin mä haluaisin kyllä mielelläni nähdä, miltä Budapestissa näyttää Uutena vuotena.
Ajattelin vielä ynnätä tähän postaukseen kuvia jäätelökaupasta, joka sijaitsee alle 10 min kävelymatkan päässä mun kodista. Sinne tulee vielä tehtyä muutama reissu nyt loppukesästä. Ja ehkä alkusyskystäkin. Mun yleinen mielipide ruokapostauksia kohtaan on aina kallistunut kielteiselle puolelle mutta se saattaa pikkuhiljaa muuttua ja kohta täällä ei ookaan kuvia mistään muusta kuin ruuasta. Ymmärrätte varmaan (oreo- ja kinderjäätelö).
Parasta kaikessa on se, että mä olen nähnyt vasta murto-osan tästä kaupungista.

4 kommenttia:

 1. oi näyttää niin ihanalta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo onhan täällä tosi hienoa mutta mikään joki, ei edes Tonava, ei vedä vertoja rakkaalle Salonjoelle :D

   Poista
 2. ooo muistan ite kun oon ollu Budapestissä, ihanat ilotulitukset!! pidä elsa kiva vuosi ;)

  smileandlive-salla@blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo Budapest on ihana :) Yritän kyllä pitää!! :D

   Poista